Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pukovnik Duda u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 21.07.2021. 15:20 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Izaslanik odbrane Republike Francuske, pukovnik Fabris Duda, boravio je u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Pukovnik Duda se tom prilikom sastao sa ministarkom odbrane, prof. dr Oliverom Injac, koja je pohvalila njegov sveukupni rad i doprinos jačanju i razvijanju odbrambene saradnje Crne Gore i Francuske, kroz brojne projekte i aktivnosti zasnovane na prijateljskim odnosima i zajedničkim interesima. Ministarka Injac je takođe izrazila zadovoljstvo zbog uspješne saradnje mornarica i vazduhoplovstava dvije zemlje, kao i zahvalnost za podršku koju Francuska pruža Crnoj Gori u okviru učešća u međunarodnim misijama.

Pukovnik Duda u oproštajnoj posjeti

Pukovnik Duda je, osvrćući se na svoj angažman izaslanika odbrane akreditovanog u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, izrazio zadovoljstvo zbog uspješne saradnje ministarstava i oružanih snaga Crne Gore i Francuske u brojnim domenima, koja je dodatno ojačana punopravnim članstvom Crne Gore u Alijansi.

Dodao je da očekuje da će se saradnja u oblasti odbrane razvijati i unapređivati i tokom mandata njegovog nasljednika, ističući da Crna Gora može i ubuduće da računa na podršku Francuske na polju reformi sveukupnog sistema odbrane, kao i na putu ostvarivanja svog prioritetnog spoljnopolitičkog cilja, članstva u Evropskoj uniji.

Pukovnik Fabris Duda se prilikom oproštajne posjete Ministarstvu odbrane Crne Gore sastao i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, general majorom Rajkom Pešićem, koji se francuskom izaslaniku odbrane posebno zahvalio na posvećenom angažovanju u pogledu podrške koju Francuska pruža Vojsci Crne Gore u okviru učešća u međunarodnim misijama, kao i na predanom radu na realizaciji aktivnosti predviđenih godišnjim planovima bilateralne saradnje dvije zemlje.

Pukovnik Duda u oproštajnoj posjeti

Izaslanik odbrane Republike Francuske se sastao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Milutinom Đurovićem. General Đurović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom oružanih snaga Francuske i Crne Gore, kroz realizaciju brojnih aktivnosti definisanih bilateralnim planovima saradnje. Takođe, poželio je puno uspjeha pukovniku Dudi na novoj dužnosti i zahvalio se na dosadašnjoj saradnji. Obje strane su istakle uvjerenje da će se razvoj odbrambene saradnje nastaviti i u narednom periodu, čemu će doprinijeti i planirano potpisivanje Sporazuma o saradnji u domenu odbrane između Vlada Republike Francuske i Crne Gore.

Pukovnik Duda u oproštajnoj posjeti

Izaslanik odbrane Republike Francuske se sastao i sa v.d. generalnog direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata, potpukovnikom Todorom Goranovićem.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?