Rasvijetljen pokušaj ubistva u Beranama - jedna osoba uhapšena, za jednom se traga

Objavljeno: 21.11.2021. 11:43 Autor: Uprava policije

Policija je u Beranama 18. novembra oko 22.00 časa obaviještena da je u ulici Svetog Save došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je više lica povrijeđeno.

Izlaskom na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj od strane višeg državnog tužioca utvrđeno je da je iz jednog vozila u pokretu došlo do upotrebe vatrenog oružja pri čemu je ispaljeno oko 20 projektila iz automatske puške nepoznate marke i kalibra u pravcu vozila gdje su bila oštećena lica K.S. (27), I.S. (24) i M.K. (24).

K.S. i M.K. su zadobili ovom prilikom teške tjelesne povrede dok je I.S. zadobio lake tjelesne povrede.

Policija je preduzela intenzivne operativno – istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, a sve u saradnji sa tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i u veoma kratkom roku identifikovala izvršioce i  rasvijetlila krivično djelo.

Sumnja se da je M.Z. (30) iz Berana izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ovo lice se nalazi u bjekstvu i preduzimaju se intenzivne aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovog lišenja slobode.

Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu sumnjiči se M.Đ. (32) iz Berana i on je lišen slobode.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?