Realizovana akcija „Street“

Objavljeno: 23.11.2021. 14:02 Autor: Uprava policije

Policija je u Podgorici juče, 22. novembra, realizovala višemjesečnu akciju pod kodnim nazivom “Street”. Tokom trajanja ovog predmeta lišeno je slobode devet lica, dok se jedno lice nalazi u bjekstvu. Oni se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kriminalistčka obrada ukazala je na sumnju da su se ova lica na području Podgorice bavila tzv. uličnom prodajom narkotika.

Od početka postupanja po akciji “Street” u februaru 2020. godine, do danas, policijski službenici su u više odvojenih akcija imali ukupno 20 zaplijena opojnih droga kokain i marihuana.

Juče su lišeni slobode J.K. (26), M.R. (24), B.O. (21) i I.V. (42) iz Podgorice kojima se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i oni su uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Podgorici.

Izvršeni su pretresi prostorija koje koriste ova lica, te je prilikom pretresa stana koji koristi J.K. pronađen i oduzet mobilni telefon i putničko motorno vozilo, prilikom pretresa stana M.R. pronađeno je i oduzeto je više mobilnih telefona koji su korišteni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela, dok je pretresom stana B.O. pronađeno i oduzeto jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain kao i dva mobilna telefona.

Prilikom pretresa stana I.V. oduzeto pronađeno je i oduzeto pet pakovanja kokaina, jedno pakovanje marihuane, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga, kao i mobilni telefon korišten u izvršenju krivičnog djela.

Policija je izvršila i pretres stana koji koristi I.T. (24) iz Podgorice kojom prilikom ovo lice nije zatečeno u stanu.

Oduzeta je putna isprava – pasoš, izdata na ime I.T i jedan mobilni telefon. Za ovim licem je raspisana potraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, prilikom realizacije ovog predmeta podnijeto je i 14 prekršajnih prijava protiv 14 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?