Savjetnica predsjednika Vlade Maida Gorčević čestitala Dan Muslimana Crne Gore

Objavljeno: 20.06.2021. 07:10 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević uputila je čestitku predsjedniku Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore gospodinu Sabriji Vuliću, povodom 20. juna - Dana Muslimana Crne Gore.

“Važno je istaći da identitet, istorija, kultura i tradicija Muslimana u Crnoj Gori čine neodvojivi i integralan dio ukupne crnogorske istorijske baštine. Bogatstvo različitosti građansku državu čini stabilnijom” saopštila je savjetnica Gorčević.

Naglasila je da će Vlada Crne Gore posvećeno raditi na unapređenju statusa manjinskih naroda, osnaživanju njihove zastupljenosti i promociji kulturnog identiteta i tradicije, kao i da zajednički rad na izgradnji međusobnog povjerenja predstavlja važan korak u smislu daljeg napretka i prosperiteta države na njenom evropskom putu.

Vjerujem da ćemo kroz međusobnu saradnju dodatno afirmisati kulturni i nacionalni identitet Muslimana Crne Gore, te u tom duhu još jednom čestitam praznik i želim uspjeh u daljem radu, a svim Muslimanima Crne Gore da isti provedu u zdravlju i blagostanju, zaključuje se u čestitkama savjetnice Gorčević.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?