Savjetnica predsjednika Vlade Maida Gorčević čestitala Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Objavljeno: 13.01.2022. 10:28 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević uputila je čestitku predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore gospodinu Zvonimiru Dekoviću povodom 13. januara - Dana nacionalnog praznika pripadnika hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

„Hrvatsko nacionalno vijeće, koje kontinuirano promoviše kulturu, tradiciju, jezik i nacionalni identitet svoje zajednice, Vladu Crne Gore može posmatrati kao partnera u svojim nastojanjima za bolje pozicioniranje hrvatske zajednice, shodno važećim ustavnim i zakonskim određenjima” saopštila je savjetnica Gorčević.

Naglasila je da dobrosusjedski i prijateljski odnosi Crne Gore i Hrvatske mogu da služe kao primjer regionu, a karakterišu ga kvalitetna saradnja i razumijevanje.

Hrvatska nacionalna zajednica u Crnoj Gori, vjekovima unazad, predstavlja važan segment crnogorskog društva, sa bogatom istorijom i kulturnom baštinom.

Koristim priliku da Vam još jednom čestitam praznik i poželim uspjeh u daljem radu, a svim Hrvatima i Hrvaticama u Crnoj Gori poželim prije svega dobro zdravlje, a zatim i godinu uspjeha i blagostanja, zaključuje se u čestitkama savjetnice Gorčević.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?