Савјетница предсједника Владе Маида Горчевић честитала Дан хрватског народа у Црној Гори

Објављено: 13.01.2022. 10:28 Аутор: Кабинет предсједника Владе

Савјетница предсједника Владе за мањине Маида Горчевић упутила је честитку предсједнику Хрватског националног вијећа Црне Горе господину Звонимиру Дековићу поводом 13. јануара - Дана националног празника припадника хрватског народа у Црној Гори.

„Хрватско национално вијеће, које континуирано промовише културу, традицију, језик и национални идентитет своје заједнице, Владу Црне Горе може посматрати као партнера у својим настојањима за боље позиционирање хрватске заједнице, сходно важећим уставним и законским одређењима” саопштила је савјетница Горчевић.

Нагласила је да добросусједски и пријатељски односи Црне Горе и Хрватске могу да служе као примјер региону, а карактеришу га квалитетна сарадња и разумијевање.

Хрватска национална заједница у Црној Гори, вјековима уназад, представља важан сегмент црногорског друштва, са богатом историјом и културном баштином.

Користим прилику да Вам још једном честитам празник и пожелим успјех у даљем раду, а свим Хрватима и Хрватицама у Црној Гори пожелим прије свега добро здравље, а затим и годину успјеха и благостања, закључује се у честиткама савјетнице Горчевић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?