Савјетница предсједника Владе за мањинска права на састанку са представницима дијаспоре у Паризу

Објављено: 10.06.2021. 14:24 Аутор: Кабинет предсједника Владе

Савјетница предсједника Владе за мањинска права Маида Горчевић састала се у уторак, 8. јуна 2021. године, са представницима дијаспоре у Паризу. Састанку су присуствовали представници удружења Асоцијација Монтенегро из Париза, предсједник Миодраг Златичанин и чланови Радојица Марковић и Дејан Шестовић, као и предсједник Санџачке бизнис асоцијације, Шефадил Личина.

Састанку су присуствовали и амбасадор Црне Горе у Паризу Иван Иванишевић и министарка здравља др Јелена Боровинић-Бојовић, који су том приликом поздравили представнике дијаспоре.

На састанку су разговарали о актуелним темама које се тичу дијаспоре – исељеника, као и о важности вакцинације због епидемиолошке ситуације. Током састанка је било ријечи и о иницијативама за ужу сарадњу Црне Горе и њене дијаспоре, те с тим у вези, говорили су о пројектима који ће ближе промовисати Црну Гору, као и о школи црногорског језика и културе коју би отворили у Паризу за дјецу наших исељеника.

На крају састанка је договорено активније учешће како Владе Црне Горе, тако и удружења дијаспоре – исељеника, у циљу континуиране сарадње и прогрес успостављених веза.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?