Savjetnica predsjednika Vlade za manjinska prava na sastanku sa predstavnicima dijaspore u Parizu

Objavljeno: 10.06.2021. 14:24 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

Savjetnica predsjednika Vlade za manjinska prava Maida Gorčević sastala se u utorak, 8. juna 2021. godine, sa predstavnicima dijaspore u Parizu. Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja Asocijacija Montenegro iz Pariza, predsjednik Miodrag Zlatičanin i članovi Radojica Marković i Dejan Šestović, kao i predsjednik Sandžačke biznis asocijacije, Šefadil Ličina.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Parizu Ivan Ivanišević i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić-Bojović, koji su tom prilikom pozdravili predstavnike dijaspore.

Na sastanku su razgovarali o aktuelnim temama koje se tiču dijaspore – iseljenika, kao i o važnosti vakcinacije zbog epidemiološke situacije. Tokom sastanka je bilo riječi i o inicijativama za užu saradnju Crne Gore i njene dijaspore, te s tim u vezi, govorili su o projektima koji će bliže promovisati Crnu Goru, kao i o školi crnogorskog jezika i kulture koju bi otvorili u Parizu za djecu naših iseljenika.

Na kraju sastanka je dogovoreno aktivnije učešće kako Vlade Crne Gore, tako i udruženja dijaspore – iseljenika, u cilju kontinuirane saradnje i progres uspostavljenih veza.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?