Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obrazovno-vaspitne ustanove nastavljaju sa redovnim radom sljedeće sedmice

Objavljeno: 14.05.2021. 13:00 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u svim opštinama u Crnoj Gori redovno će raditi naredne sedmice, od 17. do 20. maja.

Nastava će se realizovati prema modelu koji je škola odabrala, u skladu sa prostornim kapacitetima i obavezom poštovanja epidemioloških mjera.

Uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, učenici devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, nastavu će pohađati neposredno u školi, bez obzira na to koji je model nastave škola odabrala.

U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Share

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?