Uhapšena osoba zbog ulične prodaje narkotika; oduzeto oko 1,4 kg amfetamina

Objavljeno: 12.01.2022. 12:52 Autor: Uprava policije

Službenici Uprave policije u Podgorici su, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju ulične distribucije narkotika, lišili slobode jednu osobu kod koje je pronađen spid i novac za koji se sumnja da je stečen uličnom prodajom ove droge.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga slobode je lišen A.J. (27) iz Pljevalja i on je jutros uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Postupajući na osnovu saznanja da će osumnjičeni iz Pljevalja u Podgoricu donijeti određenu količinu sintetičke droge radi stavljanja u dalji promet na području Glavnog grada, podgorička policija je u naselju Zabjelo zaustavila vozilo kojim je upravljao A.J. i izvršila kontrolu lica i vozila.

U vozilu je policija je pronaša i oduzela oko 600 grama sintetičke droge amfetamin, 1.170 eura i dva mobilna telefona.

Takođe, na osnovu naredbe suda izvršen je i pretres prostorija koje A.J. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još oko 800 grama amfetamina.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni u dužem vremenskom periodu nabavljao sintetičku drogu, vršio mjerenje i prepakivanje a potom je stavljao u ulični promet.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?