Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Ромски савјет

Објављено: 02.10.2013. 21:20 Аутор: ПР служба

Данас је министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио Ромски савјет и том приликом разговарао са предсједником и потпредсједником Савјета Исеном Гашијем и Мухамедом Уковићем.

У разговору, министар Нумановић је још једном истакао на веома значајну улогу савјета у институционалном унапређењу и заштити права мањинских народа и других мањинских националних заједница, као и неопходној ближој сарадњи савјета и ресорног Министарства. У разговору је посебна пажња посвећена питању рјешавања правног статуса Рома и потребе заједничног ангажовања како би се убрзао овај процес, те образовања и запошљавања припадника ове популације, сузбијања насиља над женама, као и већег укључивања младих Рома у реализацији пројеката који имају за циљ унапрјеђење положаја ове популације у Црној Гори. Нарочито је истакнуто да треба више пажње посветити домицилним Ромима будући да се рјешавање проблема са којима се суочавају расељени Роми третира кроз посебне пројекте.

Захваљујући на посјети, представници Ромског савјета су упознали министра са планираним активностима у наредном периоду, актуелним питањима и проблемима са којима се суочава ромска популација, те истакли важност формирања посебног тима, којег би чинили представници државних органа и невладиног сектора, а који би радио на изради и реализацији пројеката у складу са Стратегијом унапрјеђења положаја РЕ популације у Црној Гори.

Саговорници су сагласни да се заједничким напорима свих релевантних актера могу постићи добри и мјерљиви резулултати на плану интегрисања Рома у црногорско друштво.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?