Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министарство правде на Инфофесту презентовало увођење информационог система за међународну правну помоћ

Објављено: 03.10.2014. 18:44 Аутор: Д. П.

Министарство правде, захваљујући донаторској подршци Владе Краљевине Холандије, спроводи Пројекат информационог система за предмете међународне правне помоћи, који смо презентовали на регионалном Фестивалу информатичких достигнућа – ИНФОФЕСТ.

Употребом овог информационог система, Министарство правде ће у предстојећем периоду знатно унаприједити механизме статистичког извјештавања у области међународне правне помоћи у грађанским и кривичним стварима и тиме испунити мјеру из Акционог плана за преговарачко поглавље 24.

Употребом новог система допринијеће се квалитету анализе међународне правосудне сарадње и процјени и приказивању ефикасности у рјешавању захтјева од стране правосудних органа других држава.

На ИНФОФЕСТ-у је ИТ Служба Министарства правде на челу са Душаном Половићем представила перформансе и могућности овог система, и најавила почетак његовог коришћења за први квартал 2015. године.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?