Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Презентација Социјалног картона - Инфомационог система за социјално страње

Објављено: 14.10.2014. 23:22 Аутор: мрсс

На конференцији коју је Министарство рада и социјалног старања организовало у циљу промоције пројекта „Социјални картон-Информациони систем социјалног старања“, (ИССС) министар Бошковић је рекао да ће овај систем омогућити коришћење социјалних давања онима који се налазе у стању социјалне потребе.

ИССС се односи на грађане који су већ остварили права из области социјалне и дјечје заштите, тачније који су корисници: материјалног обезбјеђење, туђе његе и помоћи, личне инвалиднине, дјечјег додатка итд, као и на оне који ће тек поднијети захтјев ЦСР за остваривања неког од права или услуга, без обзира да ли ће остварити право на њих. У ИССС наћи ће се подаци који се односе на материјална давања, старатељство, проблеме у понашању, злостављање, занемаривање, насиље у породици, експолоатацију, вршење родитељских права итд.

Тестна фаза ИССС започета је у јулу у Центру за социјални рад Никшић, а тренутно се подаци уносе у Подгорици, Бару, Улцињу, Шавнику и Плужинама. До 15. децембра је планиран унос података у свим центрима за социјални рад у ИССС.

Пројекта ИССС се рализује у сарадњи са УНДП-јем, а његова вриједност је 1.279.979 еура, од чега Влада Црне Горе партиципира са 90% укупне вриједности пројекта, а УНДП са 10% укупне вриједности.

ВИдео: Излагање министра рада и социјалног старања мр Предрага Бошковића на презентацији Социјалног картона

Видео: Питања новинара и одговори министра рада и социјалног старања мр Предрага Бошковића

Видео: Министар министра рада и социјалног старања мр Предраг Бошковић посјетио Центар за социјални рад Подгорица - кадрови

Министарство рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?