Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Старај: Мађарска очекује да Црна Гора добије позив за НАТО до краја године

Објављено: 27.01.2015. 23:16 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Мађарске у НАТО Петера Стараја.

„Позив Црној Гори за чланство у НАТО није техничко већ стратешко питање, које представља и поруку цијелом региону” - казао је амбасадор Старај, поручивши да Мађарска, која је од скоро контакт земља Црне Горе за чланство у Алијанси, снажно подржава евроатлантски пут Црне Горе. Старај је при томе нагласио да је Црна Гора, након успјешно савладаних реформских процеса, веома близу позива и пуноправног чланства.

Предсједник Владе Мило Ђукановић исказао је захвалност за континуирану подршку Мађарске европским и евро-атлантским интеграцијама Црне Горе, напомињућу да двије државе имају изузетно добре билатералне односе.
 
Чланство Црне Горе у НАТО је стратешки приоритет, нагласио је премијер Ђукановић и указао на пуну преданост Владе том процесу. Такође, нагласио је значај подстицаја интеграције као одговора на изазаове у региону и поуздане гаранције стабилности и просперитета Западног Балкана.

Предсједник Ђукановић је казао да је Влада фокусирана на реализацију обавеза из В националног годишњег плана, али и јачање јавне подршке процесу НАТО интеграција.

На састанку је закључено да ће Црна Гора и Мађарска тијесно сарађивати у предстојећем периоду, у циљу остваривања пуноправног чланства Црне Горе у НАТО.

Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?