Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Марковић - Старај: Мађарска подржава напоре Црне Горе да до краја 2015. године добије позив за чланство у НАТО

„Мађарска ће наставити да подржава Црну Гору у њеним напорима да у финалној фази евроатлантске интеграције валоризује досадашње резултате добијањем позива за чланство до краја 2015. године“ - саопштио је амбасадор Мађарске у НАТО Петер Старај, на данас одржаном састанку са потпредсједником Владе и министром правде Душком Марковићем.

Он је казао да је за Црну Гору, у фази интензивираног и фокусираног дијалога, кључна комуникација са државама чланицама НАТО на политичком нивоу, те да ће у том смислу Амбасада Мађарске, као контакт амбасада за Црну Гору за НАТО, имати активну улогу.

Потпредсједник Марковић је, уз захвалност на партнерству, пријатељству и подршци Мађарске НАТО и ЕУ аспирацијама Црне Горе, истакао да је кључни приоритет наше земље на спољнополитичком плану у 2015. години добијање позива за чланство у Алијанси, како из разлога јачања националне сигурности и безбједности, које ће генерисати економски прогрес а самим тим и бољи животни стандард грађана, тако и из разлога укупне стабилности и безбједности региона Западног Балкана и Европе.

Он је упознао амбасадора Стараја са резултатима на заокруживању законодавног оквира у области јачања владавине права и реформе правосуђа, као и са успостављањем Вијећа за националну безбједност и Бироа за координацију безбједносних служби, чији је задатак синхронизовање и функционалније увезивање институција безбједносног сектора, у циљу још снажнијег одговора на глобалне пријетње које имају одјека у региону, али и што ефикасније борбе против организованог криминала и корупције.

Министарство правде / Биро за односе с јавношћу

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?