Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Лукшић разговарао са новоименованим шефом канцеларије УНХЦР: Сарадња Владе Црне Горе и УНХЦР веома успјешна

Потпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић примио је данас новоименованог шефа канцеларије УНХЦР у Подгорици Мустафу Сервера Цаyлана.

Шеф канцеларије УНХЦР Сервер Цаyлан је казао да је сарадња са Владом Црне Горе веома успјешна и да представља показатељ да су заједнички рад и посвећеност рјешавању питања у области дјеловања ове УН агенције, у претходном периоду дали одличне резултате. Он је изразио наду да ће се у наступајућем периоду сарадња додатно оснажити, чему ће као представник канцеларије дати и лични допринос.

Потпредсједник Лукшић је захвалио на континуираној подршци УНХЦР у у збрињавању и рјешавању проблема избјеглица и расељених лица у Црној Гори, као и подршци институцијама које су директно надлежне за заштиту и остваривање њихових права, интеграцију и подршку повратку у земље поријекла. Он је изразио чврсто опредјељење Владе да се ова питања наставе рјешавати у складу са највишим стандардима УН и ЕУ, уз додатно јачање веома добре сарадње са УНХЦР.

На састанку је било ријечи о значају подршке коју и остале УН агенције пружају Црној Гори , уз нагласак на заједничко дјеловање и сарадњиу са Владом у рјешавању осјетљивих питања попут проблема избјеглица и расељених лица.

Министарство вањских послова и европских интеграција / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?