Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Пејановић-Ђуришић са министрима вањских послова Мађарске, Румуније и Пољске: Црна Гора поуздан партнер, спреман да допринесе глобалном миру и стабилности

   
Министарка одбране проф. др Милица Пејановић-Ђуришић састала се данас са министрима вањских послова Републике Мађарске Петером Сијартом, Републике Пољске Гжегожом Схетином и Румуније Богданом Аурескуом, током њихове службене посјете Црној Гори.

Министарка Пејановић-Ђуришић је изразила задовољство посјетом министара вањских послова ове три земље, оцјењујући је одличном платформом за разговоре са партнерима о актуелним спољно-политичким питањима и размјену мишљења о перспективи евроатлантских интеграција земаља Западног Балкана.

Министарка је упознала саговорнике о оствареним резултатима реформе система одбране и планираним активностима које Министарство одбране спроводи у процесу интензивираног и фокусираног дијалога са НАТО, као и плановима за наредни период. Информисала је саговорнике о напретку који Црна Гора остварује у четири приоритетна подручја: владавини права, реформи система безбједности, модернизацији Војске и подршци јавности чланству у НАТО. Посебно је истакла допринос Црне Горе миру и безбједности у свијету, кроз учешће припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама, уз достигнут ниво интероперабилности.

Пејановић - Ђуришић је истакла да ће Црна Гора, и након добијања позива за пуноправно чланство у НАТО, наставити посвећено да испуњава обавезе из европске и евроатлантске агенде, у циљу обезбјеђивања дугорочног просперитета и стабилности, не само Црне Горе, већ региона у цјелини.

Саговорници су позитивно оцијенили остварени напредак Министарства одбране и Војске Црне Горе у спровођењу реформи система одбране и достизању НАТО стандарда. Посебно су поздравили учешће Црне Горе у међународним мисијама, чиме је наша земља доказала да је као поуздан партнер спреман и способан да допринесе глобалном миру и стабилности. Они су изразили спремност да и у посљедњој фази интеграције у НАТО, Црној Гори пруже снажну подршку, изражавајући увјерење да ће позив за чланство услиједити до краја ове године.

Министарство одбране/Биро за односе са јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?