Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте: Утврђен Предлог плана приватизације за 2016. годину

Služba za odnose s javnošćuСавјет за приватизацију и капиталне пројекте на данас одржаној 14. сједници, којом је предсједавао предсједник Владе и Савјета Мило Ђукановић, утврдио је Предлог одлуке о плану приватизације за 2016. годину и упутио га Влади на усвајање.

Одлука о плану, припремљена је у складу са Законом о приватизацији привреде, а на основу достављених предлога министарстава, државних фондова и тендерских комисија Савјета. Одлуком су утврђени циљеви и методе приватизације, са списком друштава и процентом акцијског капитала за приватизацију, те условима и роковима за њихову реализацију, као и локалитети који ће се туристички валоризовати. Посебан дио Одлуке односи се на социјалне аспекте приватизације.

Одлука о плану биће реализована посредством тендерске продаје акцијског капитала, те моделом приватно-јавног партнерства и продајом акција државних фондова на берзи. Када је ријеч о тендерској продаји, Одлуком је предвиђено да ће се наставити са спровођењем већ објављених тендера за Институт „др Симо Милошевић“ – Игало и Нови дувански комбинат – Подгорица. Припремиће се и спровести тендери за приватизацију друштава: „Монтецарго“ АД - Подгорица, Монтенегро аирлинес,АД Подгорица“ Марина Бар АД – Бар“, „Луку Бар“ АД – Бар, ХГ „Будванска ривијера“, ХТП „Улцињска ривијера“ АД Улцињ и „Института за црну металургију“ АД Никшић.

На основу модела приватно-јавног партнерства отпочеће се, или наставити, поступци туристичке валоризације: ВТК „Медитеран“ Жабљак, Доња Арза Херцег Нови, Туристички комплекс Ецолодге Врањина, Колашин 1600, Бјеласица и Комови, Локалитет између Њивица и ушћа Суторине, Велика плажа Улцињ, Ада Бојана Улцињ, Војно-туристички комплекс "Бигово- Траште" Котор, Краљичина плажа (Дубовица 1), ХТП "Улцињска ривијера" АД Улцињ - Камп Нептун, локалитет предвиђен за наутичко-туристички комплекс у Котору (НТЦ Марина Котор), Увала Маслине - "Утјеха" за рт Одрач у Бару,Војно-туристички комплекс "Валданос" Улцињ, Касарна "Горњи Клинци"- Херцег Нови, Добра лука Херцег Нови, Складиште "Морињ" Котор, Складиште "Добре воде" Бар, Складиште "Копита" Колашин, Складиште"Раките" Херцег Нови, Мотел Шас са Владимир економијом Улцињ, Скијалиште "Савин кук" Жабљак, Локалитет "Кабала фор" Херцег Нови, Војно-туристички комплекс “Острво цвијећа“ и земљиште Превлака, локалитети обухваћени Просторним планом посебне намјене"Бјеласица и Комови" - Цмиљача, Локалитет "Буљарица" - општине Бар и Будва, Локалитет "Горњи Ибар" Рожаје, Локација у оквиру непокретног културног добра „Културно-историјске цјелине Вирпазар“ и Пошта Црне Горе АД Подгорица.

На данашњој сједници Савјет је прихватио и Информацију о активностима на реализацији Уговора о купопродаји хотела “Ас” између ХТП “Будванска ривијера”, Владе Црне Горе и АД ЗАО “Нега тоурс” Москва, закљученог 24.05.2002.године, те Уговора о регулисању међусобних односа учесника у купопродаји хотела “Ас” између Владе Црне Горе и АД ЗАО “Нега Тоурс” закљученог 24.05.2002.године и Анекс бр.1 Уговора о регулисању међусобних односа учесника у купопродаји хотела „Ас“ између Владе Црне Горе, АД ЗАО “Нега тоурс” и “Монтена Инвест” ЛТД. закљученог 17.02.2014.године. Након разматрања Информације, Савјет је предложио Влади да задужи Министарство одрживог развоја и туризма и Заштитницу имовинско правних интереса Црне Горе да, у име Владе Црне Горе, у року од 15 дана покрене поступак раскида Уговора о регулисању међусобних односа учесника у купопродаји хотела “Ас” и Анекса бр.1 Уговора, као и Уговора о купопродаји хотела. У сарадњи са ХГ “Будванска ривијера” покренуће се и процедура за активирање и наплату банкарске гаранције.

Савјет је предложио Влади да, у складу са Уговором о продаји удијела у "Монтенегро дефенце индустрy" д.о.о Подгорица, именује ревизорску кућу за надзор испуњења уговорних обавеза Купца (Конзорцијума компанија „А.Т.Л. – Атлантиц Тецхнологиес“ Лтд из Израела и „ЦПР-Импеx“ из Републике Србије).

На сједници Савјета донешена је и Одлука о измјени Одлуке о именовању Тендерске комисије за валоризацију локалитета "Буљарица“, на територији општина Бар и Будва.

На данашњој сједници Савјет је разматрао и друга питања из своје надлежности.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте / Служба за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?