Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет министра правде Зорана Пажина са предсједником Венецијанске комисије Ђанијем Буквикјом

Објављено: 22.02.2016. 22:42 Аутор: Д. П.

Црна Гора је кредибилан партнер Венецијанске комисије што ће се наставити и у будућности на корист унапређења демократије кроз право, закључак је сусрета министра правде Зорана Пажина и предсједника Венецијанске комисије Ђанија Буквикја одржаног данас у Вили „Горица“.

Министар Пажин захвалио се г. Буквикју на вриједним доприносима које Венецијанска комисија пружа на реформском путу Црне Горе. Министар Пажин истакао је бројне резултате и незамјенљив значај сарадње црногорских институција са Венецијанском комисијом, као једним од кључних партнера у циљу унапређења правног поретка, уз наду да ће се ова плодоносна сарадња наставити.

Предсједник Венецијанске комисије Ђани Буквикјо нагласио је значај тренутка у којем се Црна Гора налази, као и веома добру позицију у односу на своје аспирације за чланство у Сјеверно-атлантској алијанси и Европској Унији. Г. Буквикјо осврнуо се и на добре резултате Црне Горе на пољу реформе као и квалитетну сарадњу са Венецијанском комисијом у том погледу.

Саговорници си размијенили мишљења и о актуелним темама на пољу демократије у Европи, као и начинима превазилажења савремених изазова на пољу владавине права и сигурности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?