Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Зоран Пажин примио амбасадора Републике Турске Серхата Галипа

Објављено: 29.02.2016. 20:57 Аутор: Д. П.

Црна Гора и Република Турска баштине богату историју међусобних односа, који се континуирано унапређују на обострано задовољство, закључено је током сусрета министра правде Зорана Пажина и амбасадора Републике Турске у Црној Гори Серхата Галипа одржаног данас у кабинету министра.

Током сусрета, министар Пажин истакао је пријатељски однос Републике Турске према Црној Гори, нагласивши постојање добрих релација у свим сферама друштвеног живота. Министар Пажин захвалио се на доприносу Републике Турске унапређењу правосуђа и приступа правди у Црној Гори, кроз донацију турске агенције за међународну сарадњу и координацијуТИКА“ са циљем побољшања инфраструктуре у судству.

Амбасадор Галип похвалио је добре резултате које Црна Гора остварује на свом путу евроатлантских интеграција, којима, по ријечима амбасадора Галипа, један од најзначајнијих доприноса даје управо развој и квалитет реформе правосуђа.

Заједнички је констатована и чињеница да су односи двије државе у области правосуђа на високом нивоу, чему ће наставити да доприносе релевантне институције обје државе.

Уважавајући спољнополитичке аспирације обје државе, саговорници су разговарали и о значају усвајања европских стандарда и вриједности.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?