Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изложба 9 конкурсних радова са Конкурса за идејно архитектонско рјешење адаптације и реконструкције Дома револуције у Никшићу

Објављено: 31.03.2016. 21:25 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Сјутра, 01.04. у 17:30х, на платоу испред Дома револуције у Никшићу, биће отворена изложба 9 конкурсних радова са Конкурса за идејно архитектонско рјешење адаптације и реконструкције Дома Револуције у Никшићу.

На конкурс је пристигло девет радова, а жири је 11.03.2016. године донио једногласну одлуку о расподјели награда. Додијељене су прва, друга и трећа награда као и два откупа.

Након отварања изложбе представници ауторских тимова одржаће презентације три награђена рада.

Излагање ће, поред аутора, имати и чланови жирија Небојша Аџић, Мароје Мрдуљаш, Јелена Томашевић, Милош Косец.

Позивамо представнике медија као и заинтересовану и стручну јавност да присуствују презентацијама и изложби.

***

Прва награда додијељења је ауторском тиму: САДАР+ВУГА и ХХФ
архитектура: САДАР+ВУГА (Јуриј Садар, у.д.и.а.; Боштјан Вуга, у.д.и.а., Град.Дип. (АА); Кеннетх Wоодс, М.А. (Арцх)); ХХФ (Тило Херлацх, Дипл.Арцхитект ЕТХ СИА БСА; Симон Хартманн, Дипл.Арцхитект ЕТХ БСА; Симон Фромменwилер, Дипл.Арцхитект ЕТХ БСА; Мариана Сантана, М.А. (Арцх); Матија Вуковић, М.А. (Арцх); Марта Малинверни, М.А. (Арцх)
консултанти:
експерт за културну баштину XX вијека: Луисе Релленсманн, М.Сц
локални консултант: Владимир Поповић, дипл.инг.арх.; Мила Вујадиновић, дипл.инг.арх.

Друга награда додијељена је ауторском тиму: Марко Стјепчевић, д.и.а.; Иван Милошевић, д.и.а.; Данило Дробњак, д.и.а.; Марко Поповић, д.и.а.

Трећа награда додијељења је ауторском тиму: студио фока&бумбар и студио ре:ацт (Срђан Тадић, д.и.а.; Дејан Милановић, д.и.а.; Марко Радоњић д.и.а.; Биљана Јањужевић, спец.сци.арх.; Ања Тадић, арх); Сарадници консултанти: Милан Костић; Љиљана Караџић; Шиме Дедовић; Никола Раденковић Џони; Жељко Миловић; Брано Коћало; Килибарда Кили, студио Фото Лаб

Један откуп је додијељен ауторском тиму: Лука Јовићевић, Маст.инж.арх.; Бранка Јанковић, Маст.инж.арх.; Иван Радоњић, Маст.инж.арх.
Други откуп је додијељен аутору: Далија Таншек, у.д.и.а.

У Закључку жирија стоји да су девет аутора или атуроских тимова који су се одважили да своје вријеме, знање и труд уложе у овај пројекат, равноправни побједници, јер је очигледна њихова намјера да помогну не само граду и држави у којој се овај објекат налази, већ и да афирмишу архитектонску струку и покажу да узроци, посљедице и рјешења свих проблема леже у архитектури као мултидисциплинарној професији.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?