Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izložba 9 konkursnih radova sa Konkursa za idejno arhitektonsko rješenje adaptacije i rekonstrukcije Doma revolucije u Nikšiću

Objavljeno: 31.03.2016. 21:25 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Sjutra, 01.04. u 17:30h, na platou ispred Doma revolucije u Nikšiću, biće otvorena izložba 9 konkursnih radova sa Konkursa za idejno arhitektonsko rješenje adaptacije i rekonstrukcije Doma Revolucije u Nikšiću.

Na konkurs je pristiglo devet radova, a žiri je 11.03.2016. godine donio jednoglasnu odluku o raspodjeli nagrada. Dodijeljene su prva, druga i treća nagrada kao i dva otkupa.

Nakon otvaranja izložbe predstavnici autorskih timova održaće prezentacije tri nagrađena rada.

Izlaganje će, pored autora, imati i članovi žirija Nebojša Adžić, Maroje Mrduljaš, Jelena Tomašević, Miloš Kosec.

Pozivamo predstavnike medija kao i zainteresovanu i stručnu javnost da prisustvuju prezentacijama i izložbi.

***

Prva nagrada dodijeljenja je autorskom timu: SADAR+VUGA i HHF
arhitektura: SADAR+VUGA (Jurij Sadar, u.d.i.a.; Boštjan Vuga, u.d.i.a., Grad.Dip. (AA); Kenneth Woods, M.A. (Arch)); HHF (Tilo Herlach, Dipl.Architekt ETH SIA BSA; Simon Hartmann, Dipl.Architekt ETH BSA; Simon Frommenwiler, Dipl.Architekt ETH BSA; Mariana Santana, M.A. (Arch); Matija Vuković, M.A. (Arch); Marta Malinverni, M.A. (Arch)
konsultanti:
ekspert za kulturnu baštinu XX vijeka: Luise Rellensmann, M.Sc
lokalni konsultant: Vladimir Popović, dipl.ing.arh.; Mila Vujadinović, dipl.ing.arh.

Druga nagrada dodijeljena je autorskom timu: Marko Stjepčević, d.i.a.; Ivan Milošević, d.i.a.; Danilo Drobnjak, d.i.a.; Marko Popović, d.i.a.

Treća nagrada dodijeljenja je autorskom timu: studio foka&bumbar i studio re:act (Srđan Tadić, d.i.a.; Dejan Milanović, d.i.a.; Marko Radonjić d.i.a.; Biljana Janjužević, spec.sci.arh.; Anja Tadić, arh); Saradnici konsultanti: Milan Kostić; Ljiljana Karadžić; Šime Dedović; Nikola Radenković Džoni; Željko Milović; Brano Koćalo; Kilibarda Kili, studio Foto Lab

Jedan otkup je dodijeljen autorskom timu: Luka Jovićević, Mast.inž.arh.; Branka Janković, Mast.inž.arh.; Ivan Radonjić, Mast.inž.arh.
Drugi otkup je dodijeljen autoru: Dalija Tanšek, u.d.i.a.

U Zaključku žirija stoji da su devet autora ili aturoskih timova koji su se odvažili da svoje vrijeme, znanje i trud ulože u ovaj projekat, ravnopravni pobjednici, jer je očigledna njihova namjera da pomognu ne samo gradu i državi u kojoj se ovaj objekat nalazi, već i da afirmišu arhitektonsku struku i pokažu da uzroci, posljedice i rješenja svih problema leže u arhitekturi kao multidisciplinarnoj profesiji.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?