Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Даниловград: Подофицири и официри ВЦГ се обучавали на тему изградње интегритета у операцијама подршке миру

Објављено: 21.04.2016. 18:24 Аутор: мод
Данас је у Центру за обуку у Даниловграду окончана четвородневна обука 22 подофицира и официра Војске Црне Горе на тему “Изградња интегритета у операцијама подршке миру”.

Обука је организована у оквиру НАТО Програма о изградњи интегритета у сектору одбране и безбједности, а реализовали су је представници Мобилног тренинг тима Центра за обуку и подршку мировним операцијама из Сарајева (ПСОТЦ МТТ), уз подршку представника НАТО.

Циљ курса је упознавање војних лица са вјештинама неопходним за идентификовање и сузбијање различитих облика корупције, који подривају успјех мисија у међународним операцијама подршке миру. Обука је допринијела бољем разумијевању концепта и значаја изградње интегритета прије одласка наших војника у међународне мисије и операције, што обезбјеђује ефикасније извршавање повјерених задатака.

Спровођењем едукативних програма овог типа, Министарство одбране и Војска Црне Горе, настављају са интензивним активностима на плану даљег развијања и унапређења антикоруптивне политике, пружања доприноса етичком и професионалном понашању и обављању послова у циљу успостављања механизама за развој ефикасног и транспарентног система одбране.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?