Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почеле пријаве на конкурсе за додјелу студентских кредита, стипендија најбољим студентима и стипендија талентованим ученицима

Објављено: 03.09.2016. 23:12 Аутор: ПР служба

Пријаве на конкурсе које је расписало Министарство просвјете за додјелу студентских кредита, стипендија талентованим ученицима и стипендија најбољим студентима могу се поднијети до 21. октобра.

Министарство просвјете додијелиће 3.400 студентских кредита студентима основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања, а од ове године студенти за остваривање овог права могу аплицирати једино преко портала еУправе.

Увођењем овог сервиса жели се подићи квалитет услуга и ефикасност, уз смањење трошкова и уштеду времена за студенте. Сервис је реализован у сарадњи са Министарством за информационо друштво и телекомуникације, а у прва два дана 78 корисника је аплицирало за остваривање овог права.

Министарство просвјете за школску 2016/2017. годину додијелиће 300 стипендија најбољим студентима и 185 стипендија талентованим ученицима основних и средњих школа.

Стипендија се додјељује без обавезе враћања и исплаћује се у 10 једнаких мјесечних рата, а рата стипендије за талентоване ученике је 57 еура, а за најбоље студенте 86 еура.
Детаљи конкурса налазе се на сајту Министарства просвјете у рубрици Конкурси.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?