Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почиње други круг пријава за Програм стручног оспособљавања за кориснике

Објављено: 08.12.2016. 20:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Због великог броја захтјева корисника који нијесу добили послодавца, као и великог броја упражњених мјеста у оквиру Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем организује се други круг пријава који почиње у петак 9. децембра и трајаће до уторка, 13. децембра у 12 сати.

Пријављивање се врши преко портала еУправе, а право да учествују у другом кругу имају високошколци који су пријављени, а нијесу добили послодавца у првом кругу.

У првом кругу је оглашено 9.165 мјеста од чега у приватном сектору 5.342, а у јавном сектору 3.824 мјеста. Право на стручно оспособљавање у првом кругу остварило је 3.189 високошколаца.

Резултати Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем за 2016/2017. годину објављени су на Порталу еУправе и сајтовима Министарства просвјете, Завода за запошљавање Црне Горе и Управе за кадрове.

Координациони тим за имплементацију Програма стручног оспособљавања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?