Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: 31. сједница Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално упављање обалним подручјем

Објављено: 10.01.2017. 21:02 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
У сриједу, 11. јануара, у згради Предсједника Црне Горе, биће одржана 31. сједница Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем, чије је одржавање претходно било предвиђено за 21. децембар 2016. години у Општини Мојковац. Сједницом ће предсједавати предсједник Националног савјета Филип Вујановић.

Национални савјет за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем, као савјетодавно тијело Владе Црне Горе, основан је 2002. године са основним задатком да пружи стручну подршку Влади Црне Горе у вођењу политике одрживог развоја. Чланови Националног савјета су министри одрживог развоја и туризма, економије, пољопривреде и руралног развоја, саобраћаја и поморства и културе, као и представници стручних институција, универзитета, пословних удружења, невладиних организација и независни експерти.

На 31. сједници ће бити размотрено питање валоризације потенцијала Бјеласице и Комова, с обзиром на његов значај за развој сјеверног региона Црне Горе. Национални савјет ће размотрити и успостављање оптималног институционалног оквира за имплементацију Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године која је усвојена јула мјесеца 2016. У том контексту биће размотрено и увођење индикатора одрживог развоја у систем статистичког праћења спровођења политике одрживог развоја. Чланови Националног савјета биће упознати и са Петим завршним извјештајем о спровођењу Миленијумских развојних циљева, као и са почетним резултатима у спровођењу Националне стратегије интегралног управљања обалним подручјем.

Стратегија за младе и Стратегија женског предузетништва су два стратешка документа која ће разматрати Национални савјет у контексту њиховог значаја за имплементацију мјера политике одрживог развоја у области људских и друштвених ресурса.


Сниматељи и фоторепортери могу забиљежити почетак засиједања.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?