Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: 31. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upavljanje obalnim područjem

Objavljeno: 10.01.2017. 21:02 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
U srijedu, 11. januara, u zgradi Predsjednika Crne Gore, biće održana 31. sjednica Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem, čije je održavanje prethodno bilo predviđeno za 21. decembar 2016. godini u Opštini Mojkovac. Sjednicom će predsjedavati predsjednik Nacionalnog savjeta Filip Vujanović.

Nacionalni savjet za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem, kao savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore, osnovan je 2002. godine sa osnovnim zadatkom da pruži stručnu podršku Vladi Crne Gore u vođenju politike održivog razvoja. Članovi Nacionalnog savjeta su ministri održivog razvoja i turizma, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja, saobraćaja i pomorstva i kulture, kao i predstavnici stručnih institucija, univerziteta, poslovnih udruženja, nevladinih organizacija i nezavisni eksperti.

Na 31. sjednici će biti razmotreno pitanje valorizacije potencijala Bjelasice i Komova, s obzirom na njegov značaj za razvoj sjevernog regiona Crne Gore. Nacionalni savjet će razmotriti i uspostavljanje optimalnog institucionalnog okvira za implementaciju Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine koja je usvojena jula mjeseca 2016. U tom kontekstu biće razmotreno i uvođenje indikatora održivog razvoja u sistem statističkog praćenja sprovođenja politike održivog razvoja. Članovi Nacionalnog savjeta biće upoznati i sa Petim završnim izvještajem o sprovođenju Milenijumskih razvojnih ciljeva, kao i sa početnim rezultatima u sprovođenju Nacionalne strategije integralnog upravljanja obalnim područjem.

Strategija za mlade i Strategija ženskog preduzetništva su dva strateška dokumenta koja će razmatrati Nacionalni savjet u kontekstu njihovog značaja za implementaciju mjera politike održivog razvoja u oblasti ljudskih i društvenih resursa.


Snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak zasijedanja.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?