Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на консултацијама са НВО: Добра намјера и искрена жеља за сарадњом

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 

    

Видео: Уводно обраћање предсједника Владе Душка Марковића на састанку са представницима невладиних организација

Влада Црне Горе и организације цивилног друштва треба да имају директан дијалог, који ће бити усмјерен на израду и реализацију квалитетних јавних политика у периоду који слиједи, казао је предсједник Владе Црне Горе

Душко Марковић на конслутацијама са невладиним организацијама.

У обраћању на консултацијама, које је организвао Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО), предсједник Марковић је казао да је потребно показати добру намјеру и искрену жељу да сарађујемо.
                          
“Морамо говорити језиком разумијевања, а не уцјена и ултимативних захтјева. Критички угао према Влади и њеним политикама се подразумијева, али у мјери аргумената, добре намјере и конструктивних предлога”, казао је премијер. 
                  
Он је додао да су представници НВО дали допринос изради бројних законских аката и навео да је резултат који смо постигли на путу ка ЕУ заједнички резултат.
                     
“Сигурно нећете имати из Владе амбијент у којем вас сматрају непријатељима и неистомишљеницима", истакао је предсједник Марковић.
                
Уводно излагање предсједника Марковића можете преузети овдје.

Током дискусије, представници НВО су изнијели проблеме и сугестије за побољшање сарадње али и примјене одређених политика, а заједнички је констатовано да се све активности спроводе како би се обезбиједио бољи квалитет живота свим грађанима.

Оцијењено је да постоји простор за јачање сарадње са Владом, али и похваљени поједини ресори за отвореност и спремност на конструктивну сарадњу са НВО. Договрено је да убудуће буду организоване секторске консултације са ресорним министрима.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
                                                                                        
  

 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?