Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић упутио честитку Доналду Трампу поводом ступања на дужност предсједника САД

Поводом ступања на дужност предсједника Сједињених Америчких Држава, у име Владе Црне Горе и у своје лично име, премијер Душко Марковић упутио је Доналду Трампу најсрдачније честитке и најбоље жеље за успјешно обављање ове високе и одговорне функције.

– Увјерен сам да ће САД под Вашим вођством, у данашњем свијету пуном безбједносних и економских изазова, наставити да играју кључну улогу као један од лидера слободног и демократског свијета. Сједињене Државе ће у Црној Гори увијек имати поузданог партнера у нашим заједничким напорима да се обезбиједи дугорочна стабилност на Западном Балкану и осигура његова евроатлантска и европска перспектива. Пријатељство двије земље исковано је у тешким и изазовним временима за наш регион, када је утемељено на принципима поузданости и чврстог повјерења, који су темељ нашег савезништва и у будућности – наводи се у честитки предсједника Марковића.

Предсједник Владе је изразио задовољство чињеницом да историјско пријатељство и стратешко партнерство двије земље најдубљи исказ имају у континуираној подршци и помоћи Сједињењих Држава у спровођењу свеобухватних реформи и остваривању евроатланских и европских аспирација Црне Горе.

– Вјерујем да ће то додатно бити потврђено и скором ратификацијом Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у, што је у складу и са поруком из Вашег инаугуралног говора да ће „САД ојачати све своје савезе“. Са увјерењем да ће током Вашег мандата односи између Црне Горе и Сједињених Држава бити додатно унапријеђени кроз даље јачање партнерства и сарадње, молим Вас, господине Предсједниче, да примите изразе мог највишег уважавања – наводи се у честитки предсједника Владе Црне Горе новоизабраном предсједнику САД Доналду Трампу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?