Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић: Успјешно и без привилегије 100 дана поштеде

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић изјавио је да 41. Влада Црне Горе није имала привилегију политичког затишја током првих сто дана рада, и да је у том периоду реализовала основне правце прокламоване политике.

„Било је то сто дана веома интензивних активности и посвећеног рада сваког члана владе, тимског рада којег је обиљежила веома квалитетна унутрашња атмосфера у тиму“ – рекао је потпредсједник Симовић гостујући у јутарњем програму ТВ Црне Горе.

Потпредсједник Владе је рекао да је Влада на унутрашњем плану показала отвореност и отворила комуникацију са свим сегментима друштва – од бизнис заједнице, преко Црногорске академије наука и умјетности, академске заједнице до невладиног сектора и социјалних партнера са циљем да црногорско друштво заједно превладава изазове у широком консензусу.

„Влада је допринијела освајању нових демократских вриједности и нових стандарда“ – оцијенио је потпредсједник Владе Милутин Симовић.

Он је рекао и то да је један од најважнијих задатака на унутрашњем плану који је Влада обавила доношење Плана финансијске консолидације чији је циљ смањење јавног дуга и буџетског дефицита.

„У избору потребних мјера нијесмо бирали популистичке мјере свјесни да популистичке одлуке могу да буду политички профитабилне само краткорочно. Одабрали смо реално суочавање са финансијском ситуацијом, али имајући јасно изражен сензибилитет за угрожене социјалне групе“ – рекао је потпредсједник Владе Милутин Симовић.

На вањскополитичком плану рад Владе у првих сто дана обиљежила је интензивна дипломатска активност прије свега на плану европских и евроатлантских интеграција и сарадње у региону Запаног Балкана – рекао је потпредсједник Владе.

Основни циљеви остају на унутрашњем плану виши степен безбједности, веће повјерење инвестиционе заједнице, већи степен владавине права и интензивнији економски раст са циљем отварања што већег броја нових радних мјеста и обезбјеђивање бољег живота грађана. На вањскополитичком плану приоритет су европске и евроатлантске интеграције – рекао је предсједник Владе

„Увјерени смо да ће се до маја завршити и процес ратификације и у Скупштини Црне Горе и да ће тиме бити омогућено да Црна Гора у мају на Самиту НАТО-а буде присутна као нова чланица“ – рекао је потпредсједник Владе Милутин Симовић у јутарњем програму ТВ Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?