Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић посјетио фрегату ХМС „Монмоутх” Краљевске ратне морнарице

Објављено: 27.03.2017. 22:57 Аутор: мод

 

Министар одбране мр Предраг Бошковић посјетио је данас фрегату Краљевске ратне морнарице ХМС ,,Монмоутх“ (Ф-235) која је јутрос упловила у Луку Бар, гдје ће се задржати до 31. марта. 

Том приликом, Бошковић се састао са амбасадором Велике Британије у Црној Гори, Ианом Витингом (Иан Wхиттинг) и командантом ХМС ,,Монмоутх“, капетаном фрегате Ианом Физијем (Иан Феасеy). 

Министар одбране је изразио задовољство посјетом брода једне од највећих морнарица на свијету што, како је казао, представља још један исказ повјерења од стране партнера из Сјевероатлантског савеза, као и показетељ да је Црна Гора способна да буде дио колективног система безбједности. Он је истакао да је овом посјетом постављена заједничка платформа за унапређење будуће сарадње између министарстава одбране и морнарица двије земље. 

Амбасадор Витинг је казао да посјета брода представља потврду посвећености Велике Британије стратешком партнерству са Црном Гором и истакао спремност континуираног пружања експертске подршке у циљу јачања билатералне сарадње двије земље. 

Капетан Физи је истакао да је част и привилегија посјетити Црну Гору у години у којој постаје чланица НАТО, чиме се још више јача стратешко партнерство између наше двије земље. 

ХМС ,,Монмоутх“ је у посјети Црној Гори на путу ка Персијском заливу, гдје ће се придружити осталим бродовима ангажованим на очувању безбједности пловних путева. Мисија брода је заштита трговачких путева и одржавање безбједности на мору кроз надзор, одвраћање и борбу против пиратерије и тероризма на мору. 

Посјета британске фрегате реализује се у оквиру Плана билатералне сарадње између министарстава одбране Црне Горе и Велике Британије.

 

 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?