Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 22. сједнице Владе Црне Горе

 

Влада Црне Горе је, на данас одржаној 22. сједници којом је предсједавао потпредсједник Милутин Симовић, утврдила Предлог закона о измјенама и допунама Закона о ваздушном саобраћају. У циљу досљедног спровођења мјера безбједности у цивилном ваздухопловству, предложеним одредбама се, поред обавеза оператора аеродрома, прописују и најзначајније обавезе оператора ваздухоплова у области безбједности и допуњују казнене одредбе. Поред тога, измјенама су прецизније и јасније дефинисане поједине одредбе важећег Закона.

У оквиру поступка усклађивања посебних закона са новим Законом о управном поступку, утврђен је Предлог закона о измјенама Закона о државном премјеру и катастру непокретности.

Влада је усвојила Информацију о рефинансирању дуга ЈП „Регионални водовод Црногорско приморје“ по основу кредита Абу Дхаби Фонда за развој. С тим у вези, Влада је дала сагласност на Уговор о кредиту између ЈП Регионални водовод и Ерсте банке АД Подорица у износу од 7 милиона еура. У дискусији је наглашено да ће се новим кредитом, по далеко повољнијим условима, отплатити постојећи кредит закључен 2010. године, тако да ће предузеће на годишњем нивоу остварити уштеду од најмање 100.000 еура. Влада је прихватила и Нацрт гаранције по основу Уговора о кредиту, која је предвиђена Законом о буџету за 2017. годину.

Усвојена је и Информација о раду Савјета за управљање природним и културно-историјским подручјем Котора. Имајући у виду улогу коју има Савјет у очувању и заштити тог подручја, а да Савјет у досадашњем раду није обављао значајан дио послова који су му Законом стављени у надлежност, Влада је констатовала да треба преиспитати персонални састав Савјета и, сагласно томе, покренути процедуру за његову промјену. Министарство културе је задужено да, у координацији са надлежним органима и институцијама, припреми и Влади поднесе предлог за промјене персоналног састава Савјета.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић је на крају сједнице усмено информисао Владу о припреми новог закона о планирању и изградњи. У расправи је исказана снажна и једногласна подршка новом концепту Закона који, како је истакнуто, представља велики искорак у правцу одрживог коришћења и заштите простора, као једног од најзначајнијих националних ресурса. Констатовано је да су се, након обављених стручних консултација, стекли услови да се Нацрт закона упути на јавну расправу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?