Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Мехмед Зенка отворио Међународни турнир у стоном тенису у Улцињу

Објављено: 24.04.2017. 17:54 Аутор: Пр служба

mmpМинистар за људска и мањинска права Мехмед Зенка отворио је Међународни турнир у стоном тенису. Турнир је одржан у Основној школи “Маршал Тито” у Улцињу, у организацији Стонотениског савеза Црне Горе, стонотениског клуба Валданос и општине Улцињ. Министар је поздравио учеснике турнира и честитао им на мотивацији да се баве овим спортом који је препознат по динамичности, вјештини и рефлексима играча.

Стони тенис или пинг-понг, на репрезентативном и међународном нивоу захтјеван је спорт, као било који спорт који тражи највиши степен физичке и менталне способности и концентрације. Од алтернативе тенису на трави, стони тенис у другој половини 19. вијека развио се као вечерња забава за енглеску господу, и временом постао изузетно брза и динамична игра, популарна међу свим генерацијама.

Свјетска стонотениска федерација (ИТТФ) одредила је  6. април за Свјетски дан стоног тениса и исти се обиљежава у свијету од 2015. године. ИТТФ је изабрао поменути датум из разлога што је Међународни олимпијски комитет овај дан издвојио за Дан спорта за развој и мир.

Из организације Међународног турнира у стоном тенису, спорту којим се бави највећи број људи на планети, министру Мехмеду Зенки овом приликом, уручено је признање за допринос спорту.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?