Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић разговарао са представницима инвеститора у Нови дувански комбинат о динамици градње фабрике

Објављено: 28.04.2017. 16:45 Аутор: МПРР
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић одржао је састанак са представницима инвеститора у Нови дувански комбинат, арапске компаније БМЈ Индустриес, као и извођача радова на изградњи нове фабрике, како би се упознао са динамиком радова и реализацијом пројекта од пресудног значаја за развој дуванске индустрије у Црној Гори.

Своју максималну укљученост у реализацију инвестиције, потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић најавио је током недавног сусрета са власником компаније БМЈ Ахмадом Бкаиратом, са којим је обишао и градилиште фабрике. Инвеститор је тада исказао одлучност да убрза реализацију инвестиције, прије свега изградњу фабрике и инсталацију производне опреме. Састанак је наставак започете комуникације на релацији Влада – инвеститор, у циљу праћења прогреса пројектног задатка који је инвеститор најавио, као и правовременог отклањања евентуалних проблема административне природе, а који би могли успорити планиране активности и рокове.

Представници инвеститора и извођача радова информисали су Симовића и његове сараднике из Министарства пољопривреде о тренутној фази радова на градилишту. Како су саопштили, радови на фабрици су одмакли, интензивно се ради на завршетку кровне конструкције, након чега технички може да услиједи постављање индустријског пода. Убрзано се ради и на стварању услова за градњу на додатној парцели намијењеној припреми примарне сировине. У циљу првовременог уређења комплетне инфраструктуре фабрике, у дијелу прикључака за воду, струју и канализацију, као и уређење терена око фабрике истакли су потребу да се убрзају процедуре на нивоу Главног града, како би се испоштовали планирани рокови.

Симовић је изразио задовољство због напора инвеститора да испоштује задате рокове. Оцијенио је веома корисним и овај састанак на коме је направљен пресјек стања, напретка и потенцијално уских грла у реализацији пројекта. Изразио је одлучност да у комуникацији са надлежним органима, прије свега Главним градом, допринисе реализацији административних процедура везаних за изградњу и почетак рада фабрике. У том правцу, на наредном заједничком састанку који ће бити организован већ идуће седмице, присуствоваће представици Општине Подгорица.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?