Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 25. сједнице Владе Црне Горе

Фотографије: 25. сједница Владе Црне Горе (23,1 МБ)

Видео: 25. сједница Владе Црне Горе - кадрови

Влада Црне Горе на данашњој сједници којом је предсједавао потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић прихватила је усмену информацију министра саобраћаја и поморства о стању радова на аутопуту Бар-Бољаре, дионица Смоковац – Матешево.

Министар Осман Нурковић је изразио задовољство динамиком и квалитетом радова који се интензивно изводе дуж цијеле трасе и на најзахтјевнијим и најкомплекснијим објектима. До сада је издато 12 грађевинских дозвола за 12 од укупно 19 под-дионица. У току је поступак за издавање једне грађевинске дозволе, а очекује се да ће поступак издавања преосталих дозвола бити завршен током јуна. Министар је нагласио да преостале под-дионице у смислу извођења нијесу захтјевне, траже краће вријеме извођења радова, као и да је динамика појединих врста радова усклађена са осталим под-дионицама.

Министарство саобраћаја и поморства је у својству Инвеститора до сада издало 65 претходних сагласности за ангажовање подизвођача, а којима је обухваћено 86 предузећа од чега су 73 предузећа из Црне Горе. На изградњи аутопута ангажовано је 1.821 радник од тога су 615 ангажовали домаћи подизвођачи. Укупна вриједности потписаних уговора са подизвођачима је 33,21 одсто од укупне вриједности Уговора. Од тога 29,46 одсто улази у Уговором дефинисан обим ангажовања домаћих подизвођача за пројектовање и извођење радова, који не може да буде мањи од 30 одсто прихваћеног износа Уговора. То значи да скоро 250 милиона еура остаје у финансијским токовима наше државе, што ће повратно дати додатни позитивни импулс привредним токовима у Црној Гори.

У складу са Законом о сигурности поморске пловидбе Влада на данашњој сједници донијела Одлуку о висини накнаде за полагање испита за стицање звања и овлашћења о посебној оспособљености чланова посаде брода и јахте. Висина накнаде за полагање испита је непромијењена у односу на претходно рјешење, већ је промијењена само форма документа којом се ова област регулише.

Усвојен је Извјештај Заступника Црне Горе пред Европским судом за људска права у Стразбуру за 2016. годину. Извјештај садржи детаљан преглед свих представки физичких и правних лица и невладиних организација пред овим Судом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?