Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Делегација Министарства рада и социјалног старања посјетила Министарство рада и социјалне политике Македоније

Објављено: 11.05.2017. 21:00 Аутор: мрсс
На позив Министарства рада и социјалне политике Македоније, делегација Министарства рада и социјалног старања, боравила је у посјети Скопљу дана, 11. и 12. маја 2017. године, како би наставили започету сарадњу на развоју информационих система и размјене искустава за информатичку обраду социјалних услуга. 

Делегацију у саставу Драган Ракетић, генерални директор Директората за информатику, статистику и аналитику, Драган Ђукановић, савјетник министра, Ана Стијеповић, директорица Центра за социјални рад Подгорица, Сузана Миловић, руководилац ПЈ центра за социјални рад Голубовци, Васељ Душај, директор ЈУ Завод Комански мост и Александра Вишњић, руководитељка пројекта ИССС - Социјални картон из УНДП-а примио је министар рада и социјалне политике Ибрахим Ибрахими са сарадницима, гдје је разговарано о даљој сарадњи ових институција.

У току ове посјете предстваницима из Црне Горе презентовани су софтвер за усвајање дјеце, као и интерконективност за електронску, аутоматску размјену података (71 web сервис) које користи 12 институција за потребе Министарства рада и социјалне политике и 30 Центара за социјални рад у Македонији. Управа за електронско здравство, при Министарству здравља је представила софтвер "Мој Термин". Пацијенти имају електронски досије, а кроз овај софтвер се заказују сви специјалистички прегледи, евидентира се и прати рад доктора, издавање е-рецепата, е-упута, и др.













ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?