Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Бироа за оперативну координацију

Објављено: 15.05.2017. 21:17 Аутор: МУП
Данас је одржана осма по реду сједница Бироа за оперативну координацију, којом је предсједавао министар унутрашњих послова и координатор Бироа Мевлудин Нухоџић.

Биро се на сједници упознао са актуелном безбједносном ситуацијом у земљи, с посебним освртом на предузете мјере и радње у вези сукоба припадника организованих криминалних група. С тим у вези, Биро је констатовао да је у борби против тешког и организованог криминала неопходно још проактивније дјеловати, а посебно интензивирати размјену информација путем међународне сарадње партнерских служби.

MUPУ циљу супротстављања кључним изазовима на плану безбједности и јачања владавине права, Биро је закључио да је потребно у континуитету спроводити превентивно-репресивне активности и даље јачати међуресорску сарадњу органа обавјештајно безбједносног сектора и органа за спровођење закона.

На сједници је разматран извјештај Националног међуресорског оперативног тима за праћење спровођења Стратегије за превенцију и сузбијање тероризма, прања новца и финансирања тероризма, као и извјештај Националног међуресорског оперативног тима за борбу против тешког и организованог криминала. Такође, Биро је разматрао Предлог Акционог плана за спровођење Стратегије за превенцију и сузбијање тероризма, прања новца и финансирања тероризма за период 2017-2018. и Предлог вишегодишњих стратешких планова који покривају превентивне, обавјештајне и репресивне мјере за сваку од идентификованих области тешког и организованог криминала.

Сједници су, по позиву, присуствовали: врховни државни тужилац Ивица Станковић, специјални државни тужилац Миливоје Катнић и помоћник директора за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић.

  
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?