Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обиљежен Свјетски дан женског предузетништва

Објављено: 19.05.2017. 20:18 Аутор: Пр служба

Економски јака жена себе остварује, освјешћује и ојачава поручено је са конференције „Моћ жене“ која је данас одржана у Подгорици поводом Свјетског дана женског предузетништва.

Социјална политика јачањем економског положаја жена кроз развој женског предузетништва тражи излаз из незапослености у многим земљама, па и у Црној Гори, те је веће учешће жена у креирању пословног окружења и развоју привреде од великог значаја, поручио је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка.

Зенка је нагласио да је жена у бити покретач многих промјена, и да јој потенцијал који посједује треба омогућити да и оствари.

Министарка економије Драгица Секулић изразила је увјерење да ће Стратегија развоја женског предузетништва креирати неопходне предуслове и основа на којима ће жене моћи да равноправно искажу своје предузетничке потенцијале и унаприједе свој положај у друштву по свим основама.

Кроз стварање повољног пословног амбијента и пружање подршке развоју предузетничких потенцијала жена развијаће се постојећа и отварати нова предузећа, креирати нова радна мјеста, те укупно развијати сектор МСП и предузетништва у Црној Гори, поручила је Секулић.

Фиона Меклуни испред Система УН у земљи пренијела је увјерење УНДП да одговор на ситуацију у земљи лежи у посвећеном вођству, те изразила задовољство што је на челу ресора економије жена.

Врло је важно пружити подршку за стварање повољних услова у том правцу, укључујући активно учешће у развојним политикама, те спровођење постојећих сервиса у овој области, додала је стална представница Система УН у земљи Меклуни.

Испред Главног града присутне је поздравио Владимир Рајчић који је говорио о иницијативама и преданости Главног града Подгорица унапређењу бизнис амбијента као једног од елементарних предуслова за раст и развој цјелокупне друштвене заједнице.

Едита Даутовић, предсједница Удружења предузетница Црне Горе, захвалила је свима на учешћу у раду конференције, посебно предузетницама из региона. Она је констатовала да су примјери добре праксе и искуства која су се могла чути и размијенити на данашњој конференцији била изузетно корисна у даљем развоју области женског предузетништва у Црној Гори.

Конференцију је организовало Удружење предузетница Црне Горе у партнерству са Министарством за људска и мањинска права, Канцеларијом Програма за развој УН у Црној Гори и Главним градом.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?