Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Симовић у Технополису на промоцији награда које су произвођачи добили на Новосадском сајму

Објављено: 31.05.2017. 17:02 Аутор: МПРР
MPRRУ Технополису је синоћ одржана промоција награда са Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, на којем су никшићке компаније, мљекара „Срна“, породична винарија „Дабовић“ и породична фарма „Миљанић“ покупили бројне награде за висок квалитет својих производа, афирмишући на тај начин, не само свој бизнис, већ и Никшић и Црну Гору као поднебље на којем се праве производи врхунског квалитета.

Промоцији је присуствовао потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде Милутин Симовић, предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић и бројне друге званице.

Честитајући добитницима награда, као и свим запосленим и свим кооперантима у ланцу производње који су, Симовиће је, како преноси портал Оногошт, истакао да су награђени произвођачи уградили свој рад у производе који се данас промовишу као производи виског квалитета са високим признањем.

„Ове награде нијесу само ваш понос, него промоција и понос Никшића и Црне Горе. Овим поручујете свима да се од пољопривреде може квалитетно и часно живјети. То је наш понос и ја сам сигуран да ће та порука охрабрења, коју данас шаљемо са ваших погона и фарми, отићи и другим произвођачима широм Никшића и Црне Горе“, казао је Симовић додајући да се из овога намеће потреба за следећим, веома важним кораком, а то је удруживање, како би домаћи производи били још квалитетнији, конкурентнији, као и сами сервиси које пружају општина и ресорно министарство.

„Удружите се ви сами произвођачи. Нека се удруже струка и знање из ових области како би били бољи сервиси из ових области. Удружимо се са локалном самоуправом и капацитетима који се дају са нивоа Владе и Министарства пољопривреде како би задржали добар имидиж препознатљивог квалитета. Удружимо се са најбољим могућим тржиштем – тржиштем туризма, удружимо наше производе са тим најбољим могућим извозом, тј извозом на кућном прагу, односно извозом кроз туристичку потрошњу. Генерално, ова порука удруживања важи за све грађане Црне Горе. Удружимо се на оваквим и сличним пројектима који значе рад, стваралаштво и стварање нових вриједности, раст економије и побољшање квалитета свих наших грађана“, поручио је Симовић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?