Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Симовић са пољопривредницима из Тузи и Голубоваца: Дијалогом до фер услова на тржишту

Објављено: 02.06.2017. 00:55 Аутор: МПРР
MPRRMPRR
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић позвао је данас представнике пољопривредних произвођача са подручја градских општина Голубовци и Тузи, како би разговарали на тему актуелне ситуације на тржишту пољопривредних производа. Састанку су присуствовали и предсједници градских општина Голубовци и Тузи, Душан Радоњић и Абедин Аџовић.

Суштина састанка била је да се у отвореном дијалогу анализира стање на тржишту пољопривредних производа, уз разумијевање потребе стварања фер услова на тржишту.

Представници произвођача су изразили задовољство због организованог састанка на тему унапређења њиховог пословања, исказујући увјерење да је овакав заједнички приступ важна претпоставка рјешавања актуелних проблема. Пољопривредници су истакли да имају квалитетне производе и да могу бити конкурентни на тржишту.

Договорено је да се започети дијалог настави у континуитету и да се са пажњом прати ситуација на тржишту, као и да се посебно настави тијесна комуникација са савјетодавним службама које ће у наредном периоду пратити укупан ток производње и анализирати стање на тржишту, са аспекта понуде и тражње. Основни и заједнички циљ биће да домаћа производња буде што конкурентнија, са аспекта обима, структуре, квалитета, континуитета и цјеновно.

Такође, током разговора указано је на значај контроле квалитета и безбједности хране, са једнаким третманом и домаћих и увозних производа, имајући у виду да је апсолутни приоритет да потрошачи у Црној Гори имају здравствено безбједан производ у понуди.

Током састанка посебна пажња је посвећена анализи потенцијалних извозних тржишта, како би се у сусрет приспијевању одређених пољопривредних култура на вријеме створили повољни тржишни услови. У том правцу договорене су координиране активности које ће се спроводити од стране надлежних институција, како би се убрзало отпремање роба у извоз.

Министар је произвођачима саопштио да ће наредних дана разговарати и са представницима трговачких ланаца у Црној Гори, као и извозницима, како би се у непосредној комуникацији сагледали сви важни аспекти који утичу на стабилност ситуације на тржишту ових производа, успоставила добра комуникација и максималан степен разумијевања у циљу задовољења пословних интереса свих учесника у овом процесу. Посебна одговорност у томе биће свакако задовољење интереса потрошача.

Кадрови са састанка министра Симовића са пољопривредницима из Тузи и Голубоваца



ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?