Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић- Мектић: Одлична сарадња Црне Горе и Босне и Херцеговине у области безбједности

Објављено: 06.06.2017. 23:40 Аутор: МУП
Ministarstvo sigurnosti BiHБосна и Херцеговина и Црна Гора имају изузетно добру сарадњу у области безбједности и такви односи биће настављени и убудуће, закључено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Црне Горе Мевлудина Нухоџића са министром сигурности Босне и Херцеговине Драганом Мектићем.

Министри су констатовали да је у наредном периоду неопходно интензивирати сарадњу у циљу супротстављања заједничким безбједносним изазовима, као што су транснационални криминал, незаконите миграције и тероризам.

Делегације два министарства у Сарајеву су разговарале о заједничкој борби против организованог криминала, питањима из заштите безбједности заједничких граница, те о могућностима брже размјене информација и искустава.

На састанку је такође разговарано о активностима на поједностављењу процедура у вези са пограничним саобраћајем, као и о питању успостављања заједничких граничних прелаза и контрола.

Министар Мектић је ову прилику искористио и да министру Нухоџићу честита пријем Црне Горе у НАТО.
Parlamentarna skupština BiH
Министар Нухоџић је раније данас у Сарајеву учествовао на Регионалној годишњој конференцији парламентарних комисија за одбрану и сигурност земаља Југоистичне Европе, гдје је оквиру панела излагао на тему Актуелни сигурносни изазови у Црној Гори и Југоисточној Европи.


МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?