Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Париз: Бошковић са излагачима на Ле Буржеу о модернизацији опреме ВЦГ, сјутра сусрет са министарком Гулар

Објављено: 19.06.2017. 18:36 Аутор: мод
Министар одбране мр Предраг Бошковић, посјетио је данас у Паризу свјетски сајам ваздухопловства, Ле Бурже, који по 52. пут организује француско Удружење ваздухопловних индустрија (ГИФАС), а на којем излаже на стотине компанија из више десетина земаља. Сајам Ле Бурже, најзначајнији догађај у календару цивилне и војне ваздухопловне индустрије, отворио је француски предсједник Емануел Макрон (Еммануел Мацрон). 

Бошковић се том приликом сусрео са представницима више излагача, са којима је разговарао о сарадњи на пољу модернизације опреме Војске Црне Горе. У фокусу пажње била је опрема за коју држава намјенски и стратешки опредјелјује средства - хеликоптерима, радарима, беспилотним летјелицама и другим производима ваздухопловне индустрије који су неопходни за осавремењавање нашег Ваздухопловства и Војске. 

Министар Бошковић сјутра ће се састати са министарском одбране Републике Француске, Силви Гулар (Сyлвие Гоулард). Тема разговора биће унапређење сарадње двије земље на пољу одбране, сада у својству савезница у оквиру НАТО.
  
modmodmod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?