Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић у првој теренској менторској посјети младом пољопривреднику из Рваша

Објављено: 21.06.2017. 20:57 Аутор: МПРР
MPRRMPRR
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић започео је данашњу радну посјету Цетињу посјетом младом пољопривреднику Бојану Шофранцу из Рваша, коме је Министар ментор као кориснику грант подршке Министарства за покретање пословања младих пољопривредника.

Симовиц је након обиласка винограда и виноподрума који Шофранац гради и уређује од средстава подршке, казао да је Бојанов бизнис идеалан примјер споја породичне традиције, потенцијала подручја Рваша и рада и визије младог човјека. "Ово је моја прва теренска менторска посјета. Дошао сам да видим на лицу мјеста шта ради и са амбицијом да охрабрим Бојана. Враћам се са његовог газдинства охрабрен свиме што сам видио о вриједном подухвату на дегустационој сали, добром производном снагом винограда, уредношћу. Посебно сам охрабрен његовом визијом и новим инвестиционим идејама. Ово је идеалан примјер доброг споја традиције која почива на породичном послу и традицији његових предака, препознатљивости производа са овог подручја. Та традиција оплемењена са Бојановим ентузијазмом знањем и визијом, је управо спој који гарантује успјех“, казао је Симовић током своје прветеренске ментроске посјете младом пољопривредику.

Са позитивним утисцима Симовић је са имања младог Шофранца упутио поруку охрабрења свим младим људима да се окрену око себе, да препознају шансу у сопственом раду, у свом имању, свом прегалаштву. „Мислим да су то путеви наших заједничких успјеха. Зато смо и покренули пројекат млади фармер, са амбицијом да ове године охрабримо тих 46 младих људи који су добили грант, вјерујући да ће у наредним годинама то бити све већи број, на чему ће Влада наставити да ради.
  
MPRRMPRR
Млади виноградар Бојан Шофранац грант у износу од 10.000 еура искористио је за опремање дегустацијоне сале у циљу унапређења услова за пружање услуга туристима који посјећују његову винарију, а дио за опрему. Планира ширење засада, винарије, заснивање воћних засада. Потенцијала за даљи развој има, с обзиром на велико интересовање иностраних туриста који долазе и без најаве, што се потврдило и данас када је током посјете Министра стигола група гостију из Њемачке.

Шофранац је данас искористио прилику да се захвали држави и Министарству пољопривреде на подршци, не само њему, већ и свим младим пољопривредницима који су ове године добили подршку.









ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?