Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар одбране Предраг Бошковић састао се са делегацијом Сената САД

Објављено: 11.08.2017. 23:45 Аутор: мод

Црна Гора као пуноправна НАТО чланица значајно ће допринијети одржавању и поспјешивању регионалног и међународног мира и стабилности, закључено је на састанку министра одбране, мр Предрага Бошковића са америчким сенаторима Ројем Блантом (Роy Блунт), Џоном Корнином (Јохн Цорнyн), Тедом Кокраном (Тхад Цоцхран), Сузаном Колинс (Сусан Цоллинс), Томом Котоном (Том Цоттон) и Томом Тилисом (Тхом Тиллис).

Министар Бошковић указао је на чињеницу да Министарство одбране и Војска Црне Горе са посебном пажњом приступају обавезама које произилазе из пуноправног чланства у Алијанси, те нагласио да ће Црна Гора наставити да буде фактор стабилности у региону, те промовише вриједности евроатлантске заједнице. Бошковић је захвалио америчкој делегацији на свеукупној подршци Сједињених Америчких Држава, апострофиравши значај Програма стратешког партнерства Црне Горе и савезне државе Мејн, као и истакавши увјерење да ће се билатерална одбрамбена сарадња двије државе савезнице значајно продубити у наредном периоду. Бошковић је упознао саговорнике са активностима и будућим плановима које Министарство одбране иницира и реализује у циљу константног напредовања и даље модернизације црногорских оружаних снага.

Представници америчке делегације су истакли да је напредак Црне Горе у свим кључним областима евидентан, те исказали увјерење да ће интеграција Црне Горе у НАТО помоћи да се осигура дугорочна безбједност Западног Балкана. Амерички сенатори посебно су нагласили значај доприноса црногорске Војске међународним мировним мисијама и изразили захвалност за њен допринос мисији "Ресолуте Суппорт" у Авганистану. Указавши на успјех у супротстављању негативном вањском утицају, представници америчке делегације изразили су спремност да помогну јачање билатералне сарадње у наредном периоду.

mod

Видео: Министар Бошковић са делегацијом Сената САД - кадрови

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?