Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Објављено: 16.08.2017. 18:54 Аутор: МУП
Оперативни штаб за заштиту и спашавање, који је успостављен Одлуком Владе Црне Горе, одржао је данас у просторијама Директората за ванредне ситуације сједницу на којој је анализирана актуелна ситуација у вези са пожарима на отвореном простору у Црној Гори. Констатовано је да су сви субјекти система заштите и спашавања реаговали професионално и одговорно и у складу са капацитетима којима располажу. Како би сви пожари били стављени под контролу и доведени у стање да не угрожавају људске животе, стамбено-пословне објекте и објекте инфраструктуре, истакнуто је да су ангажовани ресурси и са локалног и са државног нивоа.

На данашњој сједници посебно је анализирана ситуација везана за пожаре у Националном парку Ловћен и констатовано је да су, и поред сложености ситуације, сви пожари под контролом и да у овом тренутку не угрожавају Маузолеј и објекте у одмаралишту Иванова корита. У гашењу пожара учествују припадници службе заштите и спашавања пријестонице Цетиње, Главног града Подгорице, општине Будва, као и припадници Војске Црне Горе и Директората за ванредне ситуације МУП-а, уз ангажман авиона за гашење пожара. Такође, Оперативни штаб је упознат и са стањем пожара у другим општинама гдје је ситуација значајно боља. Чланови штаба исказали су пуно поштовање према припадницима свих субјеката система заштите и спашавања који су дали допринос у гашењу пожара на отвореном простору у претходном периоду.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање ће и у наредном периоду наставити да континуирано прати ситуацију на опожареним подручјима и реагује у складу са својим надлежностима.
МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?