Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић учествовао на састанку Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи

Објављено: 08.09.2017. 01:45 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић учествовао је на седамнаестом састанку Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи (ПЦЦ СЕЕ), који је одржан на маргинама министарске конференције Брдо процеса.

Овај скуп био је прилика да се искаже подршка снажењу ефикасног механизма за остваривање полицијске сарадње у Југоисточној Европи, кроз успостављање безбједне комуникационе платформе за аутоматизовану размјену и чување информација, прије свега ДНК података, отисака прстију и саобраћајних докумената за возила. На тој линији, министар Нухоџић је саопштио да је у Министарству унутрашњих послова Црне Горе инсталиран ЦОДИС софтвер за управљање базом података ДНК профила, као и да је уведен систем који омогућава идентификацију отисака прстију (АФИС), што представља важан предуслов за борбу против свих облика прекограничног криминала.

MUPТоком данашњег састанка Комитета министара ПЦЦ Конвенције на Брду код Крања, уприличен је и билатерални сусрет са министарком унутрашњих послова Републике Словеније Весном Жнидар, којом приликом је заједнички оцијењено да у оквиру садржајних и пријатељских односа двије државе значајно мјесто припада квалитетној сарадњи у области безбједности и полицијских послова. Честитајући Црној Гори на недавном чланству у Сјеверноатлантској алијанси, министарка Жнидар истакла је да ће Словенија и даље активно подржавати процес приступања Црне Горе Европској унији. Такође је нагласила потребу заједничког учешћа у пројектима који се реализују у оквиру иницијативе Брдо процеса, која нам помаже да, кроз размјену искустава и у непосредном дијалогу, координирамо све важне теме од значаја за суочавање са безбједносним изазовима на регионалном и глобалном нивоу. Министар Нухоџић је указао на важност оперативне полицијске сарадње у борби против свих облика криминала, као и на подршку и помоћ Словеније Црној Гори у ванредним ситуацијама. Констатујући вриједност партнерства два министарства унутрашњих послова, исказао је увјерење наставка и интензивирања сарадње у наредном периоду. Саговорници су се сагласилли да је европска перспектива Западног Балкана од изузетног значаја за стабилност у региону.



ВИДЕО: Брдо код Крања - Министар Мелвудин Нухоџић - Састанак Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи - ОБРАЋАЊЕ

ВИДЕО: Брдо код Крања - Министар Мелвудин Нухоџић - Састанак Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи - КАДРОВИ

ВИДЕО: Брдо код Крања - МУП ЦГ Мелвудин Нухоџић - МУП Словеније Весна Знидар - КАДРОВИ

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?