Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић учествовао на министарској конференцији „Брдо процеса“

Објављено: 08.09.2017. 18:55 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић учествовао је данас на министарској конференцији „Брдо процеса“, која се одржава на Брду код Крања. На конференцији је озваничен почетак спровођења иницијативе Европске уније „Интегрисано управљање на подручју унутрашње безбједности“, која потврђује значај партнерства Европске уније са земљама Западног Балкана у борби против организованог криминала и тероризма.

У контексту регионалне сарадње, министар Нухоџић је нагласио да је Црна Гора снажно посвећена перманентном јачању добросусједске политике и повјерења међу државама Западног Балкана и да улаже значајне напоре да се, кроз различите механизме регионалне координације, препознају приоритети као основ за изналажење заједничких одговора на кључне изазове са којима се суочавамо – супротстављање тешком и организованом криминалу, управљање миграцијама, обезбјеђивање граница и друге пријетње.

MUPМинистар Нухоџић се на маргинама конференције састао са македонским колегом, министром Оливером Спасовским. Том приликом, саговорници су оцијенили да досадашња квалитетна сарадња у области унутрашњих послова представља чврсту основу за додатно унапрјеђење односа. Говорећи о изазовима на плану интеграционих процеса држава Западног Балкана, министар Спасовски је честитао Црној Гори чланство у НАТО-у и похвалио напредак на путу приступања Европској унији, што у значајној мјери доприноси стабилности и безбједности региона у цјелини. Министар Нухоџић је указао на значај заједничке борбе против организованог криминала и сузбијања незаконитих миграција, констатујући потребу даљег интензивирања сарадње на билатералном плану у правцу јачања владавине права.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?