Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реконструкцијом Дома здравља у Никшићу испуњен циљ према особама са инвалидитетом

Завршени су радови на реконструкцији и адаптацији Дома здравља у Никшићу кроз пројекат "Прилагођавање објекта Дома здравља особама са инвалидитетом", док су радови на пројекту "Енергетска ефикасност" у финалној фази. Финализацију радова озваничили су Министар здравља, др Кенан Храповић, предсједник општине Никшић, Веселин Грбовић и директор Дома здравља Никшић др Веселин Булатовић.
Министар здравља др Кенан Храповић казао је да је реконструкцијом Дома здравља, за коју је Влада обезбиједила око 350 хиљада ЕУР, испуњен је циљ пружања квалитетне услуге особама са инвалидитетом.
„Могу рећи да су сада испуњени сви стандарди у погледу доступности свим организационим јединицама Дома здравља овим лицима. Дакле, приступне рампе, лифтови, тоалети. Наставићемо са том праксом јер смо свјесни да постоји још здравствених установа на којима овакве адаптације морају бити урађене“, рекао је Храповић.
Министарство здравља у сарадњи са Министарством економије, и уз кредит Међународне банке за обнову и развој имплементира пројекат Енергетске ефикасности, којим је предвиђено побољшање енергетских карактеристика здравствених објеката. Дио средстава за имплементацију овог пројекта вриједног 5 милиона ЕУР-а, односи се и на унапријеђење енергетских карактеристика Дома здравља Никшић. Већи дио тог посла, вриједног око 320 хиљада већ је завршен.
Влада је опредијелла и око 800 хиљада ЕУР за набавку савремене медицинске опреме, за Дом здравља Никшић, Општу болницу Никшић и Специјалну болницу за плућне болести у Брезовику.
Министар Храповић је саопштио да је ове године у никшићко здравство уложено око 1,5 милиона ЕУР и најавио наставак истим интензитетом у складу са потребама грађана и здравствених радника.
Директор Дома здравља Веселин Булатовић казао је да је у протеклом периоду урађена комплетна санација крова, замјена спољне браварије, расвјете и унутрашњих врата, побољшања система гријања и израда приступних рампи, три лифта и осам тоалета за особе са инвалидитетом.
„Завршетком тих радова, Никшић је добио савремени здравствени објекат урађен по европским стандардима. Значајно је обновљена и опрема, набављен је ултразвучни апарат за гинекологију, опреме за офтамологију, нови ЕКГ апарати и опрема за физикалну терапију у Центру за дјецу са посебним потребама“, навео је Булатовић.
Говорећи о завршеној реконструкцији у Дому здравља, предсједник Општине Веселин Грбовић је оцијенио да грађани могу бити задовољни, јер добијају много боље услове за пружање здравствених услуга. Он је подсјетио да је реконструкција рађена и у Општој и болници у Брезовику и да је отворено неколико амбуланти у приградским насељима.

mzd
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?