Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић на 61. Редовном засиједању Генералне конференције ИАЕА

Објављено: 18.09.2017. 23:14 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Видео Излагање министарке науке др Сање Дамјановић на 61.редовном засиједању Генералне конференције ИАЕА

Министарка науке, др Сања Дамјановић, која предводи Делегацију Црне Горе на 61. Редовном засиједању Генералне конференције Међународне агенције за атомску енергију, обратила се делегатима земаља чланица Агенције, осврнувши се у свом излагању на изузетне досадашње резултате остварене у сарадњи Црне Горе са ИАЕА, као и на потенцијалне заједничке активности у наредном периоду.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Министарка је посебно истакла значај досадашње сарадње за државу Црну Гору у приоритетним областима, који се огледа у конкретној подршци земљи кроз набавку капиталне опреме за институције, односно кроз обуку кадра у еминентним иностраним институцијама/лабораторијама.

Подршка је пружена, као је истакла шефица црногорске Делегације и кроз упућивање многобројних експертских мисија ИАЕА у Црну Гору. Наставак сарадње би се, поред већ започетих, односио и на одобрење нових пројеката, као и подршку ИАЕА у реализацији Иницијативе за оснивање Међународног научног института за одрживе технологије Југоисточне Европе.
МИНИСТАРСТВО НАУКЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?