Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ВИ сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Видео: Сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте - кадрови

Фотографије: Сједница Савјета за приватизацију и капиталне пројекте (42.4 МБ)

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте одржао је у сриједу, 20. септембра 2017, шесту сједницу којом је предсједавао предсједник Савјета, предсједник Владе Душко Марковић.

Размотрен је Извјештај о резултатима преговора по основу међународног јавног тендера за давање у дугорочни закуп земљишта у својини државе Црне Горе и објеката у својини ХТП „Улцињска ривијера“ АД, Улцињ са Предлогом одлуке од давању у дугорочни закуп и Предлог уговора о давању у дугорочни закуп комплекса ХТП „Улцињска ривијера“ АД. Савјет је предложио Влади да усвоји Извјештај и прихвати Уговор.

Предложеном Одлуком се у дугорочни закуп, на 30 година, конзорцијуму Карисма Хотелс & Ресортс дају земљиште у општини Улцињ укупне повшине 122.214 м², власништво Државе Црне Горе, чији је корисник ХТП „Улцињска ривијера“ АД, Улцињ, на којем се налази комплекс хотела „Олyмпиц“, „Беллевуе“ (депаданси Цер, Борик и Авала), објекат ресторана и други пратећи садржаји, власништво ХТП „Улцињска ривијера“ АД, Улцињ, а који су, заједно са наведеним земљиштем предмет уговора о закупу. Конзорцијум се пријавио као једини понуђач на јавни тендер објављен 21. јуна у домаћој, а дан касније у иностраној штампи као и на Интернет страници Савјета за приватизацију и капиталне пројекте.

Минимална закупнина за период трајања закупа од 30 година износи 450.000 еура годишње, а Инвестициони програм предвиђа, у периоду од 2017 – 2019. године, инвестиције у висини од 16,24 милиона еура, унапређење квалитета и пословања постојећих објеката Комплекса до нивоа четири међународне звјездице, као и изградњу нових објеката, тако да након испуњења лнвестиционог програма који је пројектован на укупан износ од 31,84 милиона еура, Комплекс буде до 2027. године капацитета минимум 600 соба категорије четири међународне звјездице.

У дискусији,у којој је учествовало више чланова Савјета, оцијењено је да реномирана туристичка компанија као стратешки инвеститор у црногорски туризам доноси виши квалитет услуге и представља основ за стварање нове вриједности, као и да је ријеч о квалитетном уговорном аранжману.

Савјет је размотрио Захтјев друштва ХГ „Будванска ривијера“ АД – Будва за давање сагласности на Анеx бр. 1. Уговора о заједничком улагању (заједничком грађењу) закљученим са компанијом „Еуромиx траде“ д.о.о – Будва. Савјет се сагласио са Анексом којим су предвиђени кредитно задужење „Еуромиx траде“ д.о.о. – Будва код Инвестиционо-развојног фонда у износу од четири милиона еура и продужење рока за завтшетак радова на хотелу „Црyстал Ривиера“ у Петровцу до почетка сезона 2018. године.

Размотрен је Извјештај о раду Савјета за приватизацију и капиталне пројекте за период јануар – јун 2017. године, са Извјештајем о спровођењу Плана приватизације за период јануар-јун 2017. године. У документу су наведене све активности Савјета у извјештајном периоду. Савјет је одржао шест сједница – четири редовне и двије електронске, утврђен Предлог одлуке о плану приватизације за 2017. годину, именовао три тендерске комисије, усвојио више извјештаја, и примио 119 захтјева за слободан приступ информацијама на које је благовремено одговорено у форми предвиђеној Законом.

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је предложио Влади да усвоји Извјештај.

Усвојен је Извјештај о реализацији закључака Савјета за приватизацију и капиталне пројекте за период јануар – јун 2017. године. У извјештајном периоду Савјет је донио 32 закључка, од чега је 30 зајкључака реализовано док је реализација два закључка у току.

Донијет је Правилник о начину покретања, спровођења и окончања поступка набавке мале вриједности који је усклађен са измјенама Закона о јавном набавакама. Правилник ступа на снагу даном објављивања на сајту Савјета за приватизацију и капиталне пројекте.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?